top of page

Hogyan hat a home office a testedre?

Az elmúlt hónapok mindenki számára megerőltetőek voltak, és most újra itt lebeg a fejünk felett a karantén, ami testileg és lelkileg is megterheli az embert. De nem kell teljesen feladni a mozgást, megmutatjuk, hogyan válhat az otthonod az edzőtermeddé!



Hogyan változtatta meg a szokásainkat a home office?


Otthonról dolgozni meglehetősen egyszerűbbnek tűnik: reggel nem kell korán felkelni, nem kell tolongani a tömegközlekedésen vagy a dugóban, egész nap mászkálhatunk pizsamában, nincsenek zavaró kollégák, és akkor eszünk, amikor csak akarunk.


De az otthoni munkavégzésből sok negatív dolog is adódik. Mióta elkezdődött az első karantén, több kutatás is foglalkozott a ténnyel, hogy a távmunka mennyire negatívan hat a mentális és a fizikai egészségünkre. Egész nap otthon ülünk, alig mozdulunk ki a friss levegőre, a napfénytől már rég elbúcsúztunk (főleg így télen), arról nem is beszélve, hogy szinte eszünkbe sem jut valamilyen mozgást végezni. Vagy, még ha eszünkbe is jut, akkor sincs rá motivációnk.


Mivel az emberek nagy része nem rendelkezik otthonában ergonomikus munkaterülettel, így igazából egész nap egy laptop felett görnyed egy tartás nélküli székben. Amikor végzett a munkával, átül a fotelbe vagy a kanapéra, és a gerince csak tovább görnyed. Pedig ilyenkor tenne csak igazán jót egy kis mozgás!


Az ülőmunka káros hatásairól sokat lehet olvasni, most pedig halmozottan érvényes mindez: összegörnyed a gerinced, lemerevednek az ízületeid, csökken a mozgástartomány, fáj a derekad, hátad, zsibbadnak a végtagjaid. Ez már rövidtávon is rossz hatással van a koncentrációra, hosszú távon pedig tartós fájdalmakhoz vezet.


A belső szerveidnek sem tesz jót az állandó ücsörgés: rossz hatással van a keringésre, hosszú távon növeli a szívinfarktus, agyvérzés és a vesebetegségek rizikófaktorát.

Szóval bármennyire is kényelmes a dolgozósarok-étkezőasztal-kanapé háromszög, a saját érdekedben muszáj, hogy kimozdulj belőle!


Otthon is lehet edzeni, és csak egy pár dolog kell hozzá.


Akár egy kis lakásban laksz, akár egy nagy házban, egy pár négyzetméternyi helyet ideiglenesen bárhol ki lehet alakítani, hogy egy kis mozgást vigyél a napjaidba a karantén alatt. Igen, az edzőtermek bezártak, de az internet megannyi lehetőséget kínál az online edzésekre. Nincs súlyzód? Használj ásványvizes üvegeket! Nincs edzős polifoamod? Egy pléd vagy szőnyeg is megteszi! Innentől pedig már csak annyi van hátra, hogy kiválaszd a neked tetsző edzésformát. Egy kis jóga, egy kis erősítés, de akár egy kis kardio is beleférhet.





És hogy miért állj neki edzeni, mikor éppen semmi motivációd nincsen rá?


Mert jót tesz a testi és lelki egészségednek.


Az edzés a szellemet is felfrissíti: kicsit kikapcsol a munkából, eltereli a gondolataidat, és segít levezetni a felgyülemlett feszültséget.


A testmozgás beindítja az anyagcserét, így kicsit felbuzdítja az immunrendszeredet is. Márpedig most igazán szükségünk van a jól működő immunrendszerre, hogy megvédjük magunkat a fertőzéstől!


Az online edzésekre azért is jó feliratkozni, mert így nem magadtól kell kitalálnod, hogy mit csinálj, és sokkal motiválóbb, ha van valaki, akit nézhetsz. Sőt, akár a barátaiddal vagy családtagjaiddal is csinálhatjátok ezeket együtt, hogy egy kis vidámságot is belevigyetek a mozgásba.


Ha rendszeresen edzel és folyamatosan kijjebb tolod a határaidat, az nem csak a szintentartásban segít: mire vége ennek az egész borzalomnak, istenkirálycsászár kondiban leszel, és bomba tested lesz!


A FUMO online edzései során úgy érezheted magad, mintha az edzőtermedben edzenél, a saját személyi edződdel. Nem kell a kezdéshez semmilyen különleges felszerelés! Amikor sporteszközöket használunk a videókban, mindig megadunk helyettesítéseket, hogy bárki, bármilyen eszközpark nélkül is eredményesen sportolhasson velünk!


A testi és lelki egészség fenntartása nagyon fontos, és az otthoni edzéssel te is tehetsz érte, hogy a karantén alatt se hanyagold el magadat!


Mi ebben szeretnénk segíteni: november 30. péntekig Cseszd Meg Covid akciót hirdetünk az online edzés bérleteinkre.


KUPONKÓDOK:

15% kedvezmény kupon 3 hónapos bérlethez: csmc15

20% kedvezmény kupon 12 hónapos bérlethez: csmc20

Beváltható itt, ezekre: https://www.fumo.hu/egyszeri-tagsag

További info a szolgáltatásról: www.fumo.hu

bottom of page