top of page
  • Szerző képeFUMO

7 ok, hogy miért jó a saját testsúlyos edzés

Ha eddig azért halogattad a rendszeres testmozgást, mert nincsenek otthon súlyzóid és más sporteszközeid, akkor jó, ha tudod, hogy a saját tested is bőven elegendő ahhoz, hogy formában legyél. Ebben a cikkben megmutatjuk, mi az a saját testsúlyos edzés, és miért jó!



Mi is az a FUMO, és miben más?


A FUMO egy mozaikszó, a FUnkcionális MOzgástérből raktuk össze.


A funkcionális szót valószínűleg már te is sokszor hallottad, de csak kevesen tudják, hogy milyen átfogó jelentéssel is bír valójában, ha sportról beszélünk. A FUMO lényege, hogy az ember természetes mozgásaira, azok javítására és a prevencióra épít, vagyis a test mozdulatainak eredményes fejlesztésére.


A hagyományos konditermi edzésekkel ellentétben nálunk nem az izmok növelése az elsődleges szempont, pláne nem minden áron. Ehelyett igyekszünk visszaállítani az ülő, mozgásszegény életmód okozta súlyos elváltozásokat, „újraprogramozni ”a természetes mozgásmintákat – és ennek lesz a következménye az egészséges, erős és szép izomzat.


A mozgásanyag elsajátításához nincs feltétlen szükség eszközökre, súlyokra, helyette legtöbbször a saját testünk súlyával dolgozunk. Az edzések eredménye így elsősorban a jól koordinált, sokoldalúan működő izomzat, áldásos mellékhatásként pedig egy arányosan formált, szép test.


7 érv a FUMO mellett:


1. Bárhol végezhető

Mivel az edzéseket visszanézhető videók formájában teszem fel a zárt csoportba, ezért bárhol, bármikor, a saját életvitelednek megfelelően tudsz időt szakítani a testmozgásra. Ennél a mozgásformánál az idő és tér nem szab neked határt.


2. Javítja a természetes mozgásformákat, ezáltal az életminőségedet is!

Legtöbben csak akkor vesszük észre, hogy mennyire fontosak a természetes mozgásformák amikor valamilyen sérülés, vagy betegség miatt nem mennek tökéletesen, esetleg fájdalmassá válnak. Az 5 alap mozgásminta az állás, járás, futás, guggolás, hajolás - ha ezekkel gondod van, az már súlyos problémát jelenthet! A FUMO mozgásanyaga a funkcionalitást tartja szem előtt, így a rendszeres testmozgás elsődleges célja, hogy az életminőségeden javíts. A formás test csak a ráadás! :)


3. Nincs szükség speciális eszközökre

Sokakat elrettent a tény, hogy nem olcsó beszerezni több féle súlyzókészletet, vagy más sporteszközt. Ha a FUMO-t választod, azt nem csak a tested, de a pénztárcád is meghálálja majd. A feladatok könnyítését, vagy nehezítését a testhelyzetek módosításával tudjuk elérni, így mindenkinek segítünk megtalálni a megfelelő kihívást edzettségi szintjétől függően. (Az edzések során használunk ugyan bizonyos eszközöket, hogy hatékonyabb legyen az adott mozdulat, de ezek nélkül is meg tudod csinálni a feladatokat. A legtöbb esetben pedig csak olyan dolgok fognak kelleni, mint egy összetekert törölköző, vagy egyszerű szék.)


4. Az egész testet megmozgatja

Annak ellenére, hogy vannak külön láb- vagy felsőtest erősítő napok, igazából minden videóban találsz olyan feladatokat, amik a teljes testet igénybe veszik. A kisebb mozgásokat mindig integráljuk az egész test mozgásmintájába.


5. Bárki csatlakozhat edzettségi szinttől függetlenül!

A FUMO-nál nincsenek induló csoportok, így bárki, bármikor csatlakozhat. A feladatok egyaránt elvégezhetőek egy kezdő hobbi sportoló és egy atléta számára is. A prevenciót és a fokozatos építkezést figyelembe véve mindenki az edzettségi szintjének megfelelő feladattal fejlesztheti tovább magát. Van egy állandóan hozzáférhető „kezdő hét” a csoportban, érdemes ezzel kezdeni, de utána nyugodtan becsatlakozhatsz az aktuális hét programjába!


6. A tested a legjobb „sporteszközöd”!

Segítünk, hogy kilépj az ismert edzésformák monotonitásából és felfedezd, hogy a legjobb „sporteszközöd” a tested. Egy igazi önismereti fejlődésre is számíthatsz, ahogy folyamatosan megtapasztalod, mi mindenre vagy képes. Ebben változatos és érdekes feladatokkal segítünk neked, hogy mindig jó hangulatban teljenek az edzések!


7. Lépésről-lépésre építkezünk, és sokat magyarázunk, hogy elkerüljük a sérüléseket

A klasszikus, súlyokkal történő edzés esetében nagyon gyakoriak a különféle sportsérülések. Ennek oka lehet a felkészületlen izomzat, vagy egy helytelen kivitelezés, amik akár tartós egészségkárosodáshoz is vezethetnek. A FUMO edzések során különös figyelmet szentelünk a helyes végrehajtásra, a fokozatos építkezés betartására, ezáltal az egészségmegőrzésre. A kitartó és pontos munkád eredményképpen mobilizálni tudjuk ízületeidet, és közösen fejleszthetjük a mozgáskoordinációd és az izomerődet is


A saját testsúlyos edzések sokoldalúan, hatékonyan fejlesztik a test minden izmát. Javítják az életminőséget és funkcionálisan építik az izomzatot. A FUMO izgalmas feladatokkal vár legyél bárhol és bármikor!

vagy


275 megtekintés
bottom of page