Képernyőfotó 2021-09-20 - 5.56.01.png

MOZGÁSRA TERVEZVE

ÜLÉSRE ÍTÉLVE

Avagy hogyan teszi tönkre életünket észrevétlenül az ülő életmód..

kanapé.png

Pihenés

evés.png

Vacsora

Utazás

haza

vezetés.png
sitting 1 .png

Munkaidő

evés.png

Ebéd

szünet

sitting 1 .png

Munkaidő

Utazás

munkába

vezetés.png
evés.png

Reggeli

EGY ÁTLAGOS EMBER NAPI 10-14 ÓRÁT ÜL

Leírom még egyszer: tíz-tizennégyet!!! Ülünk reggelizés-, munkába menet-, munkavégzés-, hazamenet-, telefonozás-, vacsorázás közben és a nap végén a TV előtt is!

 

Hétvégére meg tök fáradt vagyok, hadd heverésszek a kanapén filmeket nézve..!”

Ne csodálkozzunk hát, hogy az Amerikai Országos Egészségügyi Intézet szerint minden 10 emberből nyolcnak fáj a háta. Azon se, hogy az egészségünk kezelésére költött összegek 3/4-e! az ülő életmódra vezethető vissza.

Nemcsak ártalmas, de még drága is.

EGYRE TÖBB MODERN SZEMLÉLETŰ MUNKÁLTATÓ ISMERI FEL AZT, HOGY AZ ALKALMAZOTTAIK TESTI ÉS LELKI JÓLLÉTÉHEZ AKTÍVAN HOZZÁJÁRULNI NEM CSUPÁN JÓFEJSÉG ÉS HR-ES REKLÁMFOGÁS, HANEM KÉZZELFOGHATÓ BEFEKTETÉS IS. 

A test elhanyagolása mindenképpen krónikus fájdalmakhoz vezet, amelyek már önmagukban is csökkent koncentrálóképességet, gyengébb munkahelyi teljesítményt, alacsony energiaszintet és depressziót okozhatnak.

 

Ráadásul a fizikai aktivitás totális hiánya drasztikusan csökkenti a sejtjeink inzulinérzékenységét, amely egy sor más, a teljesítményt alapvetően befolyásoló állapothoz is hozzájárul, úgy mint: cukorbetegség, PCOS, pajzsmirigy alulműködés, kóros elhízás. Utóbbi a daganatos megbetegedések tekintetében - a dohányzással karöltve - a legnagyobb kockázati tényező! 

A SZÉKBEN FELVETT TESTHELYZETEK NEM HASZNÁLJÁK A GERINC MEGTÁMASZTÁSÁÉRT FELELŐS IZMOKAT ÉS SZÖVETEKET

AZ ÜLŐMUNKA ÉS AZ INAKTÍV ÉLETMÓD A XXI. SZÁZAD EGYIK LEGNAGYOBB EGÉSZSÉGÜGYI KOCKÁZATI TÉNYEZŐJE!

Az, ahogyan a modern ember él, teljes mértékben természetellenes. A testünk, ez a csodálatos biomechanikus szerkezet, évmilliók alatt fejlődött tökéletessé ahhoz, hogy egész nap futni-mászni-vadászni tudjunk. A hormonrendszerünk, a csontozatunk, az ízületeink, sőt még az agyunk önjutalmazó mechanizmusai is mind-mind folyamatosan fizikailag aktív életmódhoz vannak kalibrálva. 

Ehhez képest mi is történik az átlagos modern emberrel? 

6 éves koráig minden rendben - köztudott, hogy szaladgálni és játszani kell ahhoz, hogy egészségek legyünk. 7 évesen mindez egy csapásra elfelejtődik, a csemete beül az iskolapadba. 10 évesen az iskolai védőnő ciccegve közli, hogy gerincferdülése van (mitől is ne lenne), úgyhogy gyógytornára kezd járni, ami jellemzően pont semmire se lesz jó. 14-16 évesen már nem csak az iskolában ül 8 órát, de a buszon és otthon is valamilyen képernyő fölött görnyedve gyilkolja a nyaki csigolyáit. 20-24 évesen dolgozni kezd - átül a munkahelyi íróasztal fölé. 28 évesen azzal viccelődik, hogy úgy fáj a háta, mint a saját nagyapjának, és szorgosan vásárolja a kalciumos pezsitablettát, mert a reklám szerint az segít. 32 évesen már nem tűnik olyan jónak a vicc.

Szerintünk nem kell folytatnunk a történetet...​

A FUMO, mint edzésmódszer, a kezdetektől kezdve kiemelten foglalkozik az ülő életmód hatékony kompenzálásával. Az inaktív életmód elleni figyelemfelhívó "hadjárat", valamint az elsősorban egészségközpontú sportolás Belovai Kristóf szakmai vezetőnek már egy évtizede a szívügye. 

A FUMO-t nem érinti semmilyen karantén vagy járványhelyzet, sőt, földrajzi akadályok sincsenek! Edzéseinket online, hetente 5 edzésvideó formájában tesszük közzé előfizető tagjaink számára!

TESTÜNK A MOZGÁSRA ÉPÜL ÉS FORDÍTVA: 
A MOZGÁS TARTJA FENN AZ EGÉSZSÉGÜNKET!

Az emberi test alkalmazkodik ahhoz a testtartáshoz,
amit a nap túlnyomó részében felvesz.

A hosszan tartó ülés (értsd életvitelszerűen, gyermekkortól) káros hatásai heti pár óra testedzéssel sajnos nem fordíthatók vissza.

Ebben a testtartásban - az ülésben - hagyod, hogy a hátad előre görnyedjen és ívben megfeszüljön vagyis a szalagjaidon "lógsz", ami szinte "gipszbe önti" a gerinced. Az a testhelyzet, amit a nap túlnyomó részében felveszel, meghatározza azt, hogyan mozogsz a nap hátralevő részében.

Mozgásra tervezve, ülésre ítélve

Office Worker

EGY ÁTLAGOS IRODAI ÜLŐMUNKÁT VÉGZŐ DOLGOZÓNAK VALÓSZÍNŰLEG TÖBB MOZGÁSSZERVI SÉRÜLÉSE VAN, MINT EGY MUNKÁSNAK AZ IPARI SZEKTORBAN

Mozgásminőségünk pedig kihat az életminőségünkre!

A probléma megoldásához vezető utat térképeztem fel és tanítom egyéni, kiscsoportos ill. válallati szinten. A rendszeres mozgásra való motiváláson kívül oktatásom alapja a Mozgásminta Tréning, mely testünk természetes működését hivatott újraépíteni. Enélkül szinte hiábavaló minden edzés és mobility. 

 

Senkinek sincs sok ideje

 

Pont ezért olyan időhatékony edzésmódszert fejlesztettem ki, amit könnyen be lehet építeni a mindennapi rutinba és nagy mértékben kompenzálja az ülő életmód káros hatásait. Ha pedig még fél órája sincs az embernek, a FUMO MORZSÁK segítenek napi 10 percben egészségesebben és kiegyensúlyozottabban élni. 

A FUMO NEM TÜNETET KEZEL, HANEM AZ OK-OKOZATI VISZONYOK FELTÁRÁSÁVAL AD ÉRTHETŐ ÉS ÉLHETŐ MEGOLDÁST AZ ÜLŐ ÉLETMÓDRA

AMIT KÍNÁLUNK:

Munkahelyi előadások, testtartás elemzés, természetes mozgásminta workshop-ok - bármilyen viccesen is hangzik, a legtöbb ember nem tud még állni sem egészségesen, nemhogy ülni vagy mozogni! Vigyázat, a program garantáltan szemléletformáló erejű..!

Referencia: Hegyvidéki Önkormányzat, Zöld Környezet és Egészség projekt, 2021.09.07.

Dolgozói bérletek - céges partnereink számára kedvezményes bérletvásárlási lehetőséget kínálunk, béren kívüli juttatás, avagy az alkalmazottaknak nyújtott exkluzív kedvezmények formájában.

Céges ajándék - minden karácsonykor hatalmas fejtörés tárgya, hogy az e célra elkülönített fejenként pár ezer forintból milyen újabb porfogót vagy alkoholt vásároljunk az alkalmazottaknak, együttműködő partnereknek. Mi ugyanezen összegért inkább 1-2 hónapnyi megreformált, modern, egészségközpontú sportolási lehetőséget kínálunk.

Egészségtudatosság kampányok - egyre több cég tart az alkalmazottaknak különféle sportolásra kihegyezett kampányokat, sok esetben csapatversenyekkel és nyereményekkel kiegészítve. Vállaljuk izgalmas, érdekes és magas színvonalú kampányok megtervezését, lebonyolítását.

EGYEDI AJÁNLAT
A NOVO NORDISK KFT. RÉSZÉRE

1. Élő előadás a megrendelő irodai környezetében (streamelhető a Home office-ban dolgozóknak - Kb. 1 óra)

  • A munkatársak aktív bevonásával térképezem fel a mozgás szervrendszerük aktuális állapotát

  • Megéreztetem velük a helyes tartás érzését

  • Feltárom az ülő életmód okozta megannyi problémát

  • Motivációt adok ahhoz, hogy rendszeresen foglalkozzanak magukkal, így javítva életminőségüket és munkateljesítményüket

  • Alternatívákat mutatok az irodai környezet egészségesebbé tételéhez

95.000.- 

2. 4x10 perc (két hetet lefedő) átmozgató gyakorlatsor videón, mely

  • Az irodai környezetben könnyen elvégezhető

  • Erősen kompenzálja az ülés romboló következményeit

  • Felfrissíti a gyakorlót fizikailag és mentálisan is

40.000.-

 

3. Igény esetén személyes Mozgásminta Tréning kiscsoportokban (min.5-max.10 fő - kb. 2 óra / alk.)

50.000.- 

 

4. FUMO tagság

  • Kedvezményes dolgozói bérletek létszám függvényében akár 50% kedvezménnyel. 

KÖSZÖNÖM A FIGYELMET

Kapcsolat: 

Belovai Kristóf

tulajdonos, szakmai vezető

+36 30 308 4147

kristof@fumo.hu